Three OaksKlik om onze app te openenOpenen

Glasdekking afsluiten?

Een kapotte ruit door een ongelukje in huis of een onverwachts afgebroken tak van een boom? De glasdekking dekt de schade die ontstaat aan de ruiten van uw huis. Ook als u per ongeluk zelf uw ruit breekt.

De Glasverzekering is een aanvullende verzekering op uiw opstal- of inboedelverzekering voor schade aan enkelglas, dubbelglas en/of een combinatie van glassoorten. Ruiten van glas en kunststof vallen hier ook onder. Ramen, deuren, balkons, koepels en vensters zijn hiermee gedekt. 

U bent ook verzekerd voor de kosten van een noodvoorziening. De kosten die komen kijken bij opruiming en om schade te voorkomen of te beperken (bereddingskosten) zijn ook gedekt.

Wat wordt vergoed?

  • De kosten voor een tijdelijke ruit, het opruimen van de schade en de maatregelen die genomen moeten worden, krijg je vergoed
  • De kosten voor het vervangen van het glas en/of kunststof worden in overleg vastgesteld door een schadeherstelbedrijf. Dit bedrijf komt vervolgens jouw schade herstellen en kosten worden gedekt door de glasdekking. 

Wat is niet verzekerd?

  • Schade aan kozijnen 
  • Vocht of condens tussen de glasplaten
  • In de polisvoorwaarden vind je hier meer informatie over.