Bespaar op uw energielasten!

De verduurzaming van woningen is de belangrijkste stap in het afremmen van klimaatverandering en hoewel de mogelijkheden tot verduurzaming steeds meer bekendheid krijgen, merken we ook dat het voor woningeigenaren een uitdaging is om de juiste oplossing voor hun woning te vinden.

Op zich logisch: u heeft hier immers specifieke technische kennis en organisatorische vaardigheden voor nodig. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid tijd het kost om alles goed uit te zoeken. Het ontbreekt aan duidelijkheid en transparantie. Als woningeigenaar zie je soms door de bomen het bos niet meer. Terwijl het heel overzichtelijk kan zijn!

Three Oaks is een samenwerking aangegaan met . brengt die duidelijkheid wel! Dit doen zij door allereerst goed te luisteren naar uw wensen en te inventariseren welk rendement u kunt behalen met het verduurzamen van uw huis. Zij adviseren de oplossing die hier het beste bij past. Soms zijn dit heel eenvoudige aanpassingen en soms zijn er grotere of ingrijpende maatregelen nodig. Door deze kleine en grote aanpassingen met elkaar te combineren, komen we samen met elkaar tot een passende oplossing. Zonder uw portemonnee uit het oog te verliezen!

Three Oaks staat voor u klaar!

Tips voor verwarming

Besparen kan simpel door dingen te doen of te laten. Soms kost het geld. Maar het levert ook op. Geld, comfort en een beter milieu. We zetten ze op een rijtje.

Lekker warm en toch besparen

  • Plaats geen meubels voor de radiator.
  • Laat gordijnen tot op de vensterbank hangen en niet over uw radiator.

Zo blijft de warmte niet hangen en kan het zich optimaal verspreiden.

  • Sluit uw binnendeuren en zolder- of kelderluiken.
  • Draai de thermostaat in kamers waar u niet of nauwelijks komt laag.
  • Zet uw thermostaat lager als u niet thuis bent of 's nachts. Dit kan al een uur van tevoren.

Een radiatorventilator

Door het plaatsen van de ventilator onder uw radiator, verspreidt de warme lucht zich sneller. De kamer warmt sneller op en dat bespaart gas.

Slimme tip

Mensen met een radiatorventilator zijn geneigd om hun thermostaat vervolgens een graadje lager te zetten. Dat is sowieso handig. Ook zonder radiatorventilator.

Koel met een ventilator

Gebruik geen airco maar een ventilator als het in huis warm is. Dit scheelt energie. En uw huis voelt net zo koel.

Elektrisch verwarmen

Gebruik elektrische bijzetkachels zo min mogelijk. Ze vreten energie. Kies in koude slaapkamers eventueel voor een elektrische deken of beter: gooi een lekkere warme kruik in uw bed voor u gaat slapen.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie is een dunne folie die u met dubbelzijdig tape gemakkelijk tegen de achterkant van de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. Dit bespaart veel geld. Zeker als de buitenmuur niet (goed) geïsoleerd is.

Verlaag de watertemperatuur van uw cv-ketel

Ook kunt u de watertemperatuur van uw cv-ketel naar 50 graden verlagen, waardoor deze zuiniger werkt.

Water besparen

Hoe kunt u net zo lekker douchen met minder water?

In een waterbesparende douchekop zorgt een doorstroombegrenzer ervoor dat er minder water uit komt. Omdat er vaak lucht aan toegevoegd wordt, voelt u geen verschil en doucht u even comfortabel.

Check uw kranen

  • Draai uw kranen goed dicht na gebruik
  • Monteer een straalregelaar aan de uitloop van een wastafel- of keukenkraan
  • Laat een kraan niet onnodig lopen

Slimme tip

Was pas als de trommel helemaal vol is. En doe dit op een lage temperatuur. Ook op 30 of 40 graden wordt uw was schoon.

Was drogen

Droog uw wasgoed aan de lijn. Een wasdroger vreet energie. Hangt uw was binnen, zet dan een raampje of luchtrooster open. Dit voorkomt vochtproblemen.

Gratis Energie Bespaarpakket Water

Met een Energie Bespaarpakket kunt u op eenvoudige wijze meteen starten met besparen.

Advies voor besparen bij u thuis

Wilt u weten waar voor u de beste bespaarkansen liggen? Maak dan een afspraak met een energiecoach. Hij vertelt u precies waar u het beste kunt beginnen.

Een gemiddeld bad van 120 liter kost 3 keer zoveel water en energie als een douche van 5 minuten!

Tips voor verlichting

Slimme tip

Houdt uw ramen zoveel mogelijk vrij. Planten of gordijnen kunnen het daglicht tegenhouden, waardoor u eerder uw lampen aan doet.

Kleur verf heeft invloed

Gebruik lichte, heldere kleuren om uw wanden en plafonds te verven. Deze reflecteren het lamplicht. Uw kamer krijgt een lichte uitstraling en u bent minder snel geneigd een (felle) lamp aan te doen.

Gebruik bewegingsmelders

Geen zorgen dat het licht in een ruimte aanblijft als er niemand meer is. Door de bewegingsmelder schakelt het licht automatisch aan als iemand de ruimte in komt. En uit, zodra er niemand meer is.

Gebruik led-verlichting

Met led-lampen verbruikt u 85 % minder energie per jaar ten opzichte van vergelijkwaardige hallogeenlampen.

De buitenlamp op een tijdschakelaar

Met een tijdschakelaar kunt u ervoor zorgen dat u minder vaak het licht aan heeft. Of vergeet u deze niet uit te doen. Heeft u een buitenlamp met bewegingssensor? Dan kunt u hier een tijdschakelaar tussen zetten. Zo springt de lamp alleen aan als het donker is.

Tijdschakelaar Tips

Een tijdschakelaar is ook handig om te gebruiken om andere apparaten, zoals uw tv of computer, echt uit te zetten. Deze verbruiken namelijk óók als ze standby staan veel stroom.